Sunday, January 27, 2013

7 more days

7 more days for my elective czer.. hopefully everything will be fine and baby.. please be kind to ummi for one more week... :)

posted from Bloggeroid

Monday, January 14, 2013

Being pregnant: Part 2

sambungan n3 yang lepas.. being pregnant too early after czer?? ramai yang kata tak sabar nya... tak kesian ker kat anak.. isshhhh tak ambik precaution ker... itu adalah ayat2 pertama org ramai selepas mendengar zd pregnant for the second time... just to be clear.. siapa yang tak takut... sepanjang pregnancy mmg rasa berdebar jer...

back to our story, di trimester ke2 ni (4-6month) mmg terasa penat sikit... tempat jahitan mmg rasa berdenyut.. kekadang akan rasa sakit sangat.. memang boleh sampai berair matalah sakit tu... start dr minggu  ker 20.. selepas consult dr, dr pun booking kan appointment dengan scar specialist... buat pengetahuan kengkawan, zd hanya buat check up kat klinik kesihatan jer.. klinik kesihatan taboh naning dan klinik kesihatan simpang empat (untuk berjumpa doktor).. disebabkan previous pregnancy zd ada kencing manis, rasanya better zd ker klinik kerajaan.. ramai yang kata nak tak gi swasta.. bagi zd, klinik kerajaan mmg leceh tapi perkhidmatan diorg bagus.. dari 1st pregnancy mmg zd ker klinik kerajaan jer.. walau apa pun org bg feedback, feedback zd lak bagi 2 klinik ni, mmg sangat bagus... nurse2 memang sangat peramah.. lebih2 lagi klinik taboh naning... diorg mmg kenal kita by nama jer...

untuk menghilangkan rasa gatal2, zd ada pakai krim utk tempat jahit tu.. tapi utk sakit, pakai panadol jer.. kkdg tak ilang pun tp just bertahan jer... setiap org akan alami pengalaman yang berlainan.. bagi zd, janji baby sihat, alhamdulillah sangat2...

Friday, January 11, 2013

Bachelor of Engineering Technology (hons) in Biosystem

Universiti Kuala Lumpur MICET 
The programmes at UniKL MICET are designed to enable the students to address specific career goals and to help them attain a variety of management and/or technical specialization in or outside of the chosen profession.
Innovative aspects such as focus on the practical component, continous assessment and the teaching common skills have been designed and added to the modules in the programmes to develop all-rounded individuals. It caters for the need of the multi-disciplined professional whoe requires studying a programme covering a range of profession. In this way students gain real employment options at the end of their studies. Students in the programmes are better equipped to contribute to the prospective employers immediately upon graduation (with minimal training required), a fact that has not escaped the attention of the industry. In other words, our graduates are market ready.


Promote course di UniKL MICET.. especially Degree in Biosystem..

35 weeks... makin berdebar...

dah 35 weeks... makin berdebar lak... adakah sbb dah tau mode of delivery yang menyebabkan perasaan berdebar makin kuat??? tetiba terflash back semua yang terjadi pada 17/10/2011 ari tu... start dari kena pakai bag kencing tu sampai kena bangun dari katil... huhu...

Monday, January 7, 2013

madihah and me...


posted from Bloggeroid

Friday, January 4, 2013

Being pregnant : Part 1 - 34 weeks and counting

my 1st n3 for 2013.. dah 34 weeks baru nak blog pasal being pregnant kan.. hubby kata blog lah pasal pregnant kali ni.. bukan apa, as kenangan untuk diri sendiri.. kali ni memang mencabar sikit.. ye lah.. orang kata setiap pregnancy itu berlainan.

zd pregnant kali ini, disahkan positive 6 weeks pada umur madihah 7 bulan... maknanya baru 7 bulan zd menjalaini pembedahan csect.. kena bebel ngan doktor n nurse toksah cakap lah... kekadang bila kita terlalu berhati2 n risau, ALLAH akan menduga kita.. kami excited but in the same time risau jugaklah... pada csect yang lepas, selepas 2minggu jahitan operation terbuka n kebetulan last pregnancy zd ada kencing manis.. zd n hubby pandang semua ni dari sudut yang postive.. ramai yang pregnant lagi selepas csect kan.. hehehe

selepas 6 weeks pregnant, zd n family ker langkawi.. atas urusan kerja.. disebabkan semua dah setel, kami terpaksa juga ke sana... sebelum ke sana, kami dah scan n ambil ubat2 yang patut as precaution. alhamdulillah.. semua ok.. baby memang sangat strong.. madihah lak sangat melekat ngan zd.. handling a baby and carrying a baby mmg a tough job.. seriously, mmg menguji kesabaran.. nasib baik morning sickness kali ini tidak sehebat semasa mengandungkan madihah... kemudian balik dr langkawi, terus check up doktor lagi.. untuk check sebarang perubahan... alhamdulillah.. semua selamat...

sampai ker week 12, memang semuanya berjalan lancar... terasa juga kekadang ngilu n gatal di kawasan pembedahan yang terdahulu.. tp still can manage.. mood swing pun sangat kurang berbanding time madihah.. sungguh bertuah student kali ni.. hehehehe

sampai di sini dulu n3 kali ni... cerita sampai 1st trimester.. to all expecting mothers yang mengandung awal selepas csect, insyaallah semuanya akan selamat.. yang penting, kena happy walaupun penat macam mana.. n jangan lupa makan semua supplement yang perlu.. time ni zd makan herbalife setiap pagi untuk tenaga..