dalam masa tak sampai sejam.. zd berjaya membuat murtabak ni.. boleh dikatakan segera sbb guna kulit popia sebagai kulitnyer..hehehe.. resepi nnt bila naik opis... malas nak menaip panjang2..hehehe..inti murtabak yang telah dimasak..inti murtabak yang telah dicampurkan dgn telur..
murtabak yang telah dimasak.. yummy...
murtabak yang telah dimasak.. yummy...
murtabak yang telah dipotong...hehehe..
resepi nnt2 ek.. hehehe
utk inti...
1 bwg besar
1 ulas bwg putih
200gram daging cincang
2 biji ubi kentang
2 sudu serbuk kari
1 sudu lada hitam
garam n gula secukup rasa
tumis bwg besar n bwg putih yang telah dicincang.. then masukkan serbuk kari.. pastu masukkan ubi kentang yang dipotong dadu n daging cincang... then masukkan lada hitam, garam n gula.. masak sampai kering...
utk kulit murtabak.. pakai kulit popiah...
memula pukul 2 biji telur.. masukkan inti.. masukkan bawag cincang n daun bawang...
letak kulit popiah atas kuali n letakkan inti.. kemudian lipat.. n masakkan...
utk inti...
1 bwg besar
1 ulas bwg putih
200gram daging cincang
2 biji ubi kentang
2 sudu serbuk kari
1 sudu lada hitam
garam n gula secukup rasa
tumis bwg besar n bwg putih yang telah dicincang.. then masukkan serbuk kari.. pastu masukkan ubi kentang yang dipotong dadu n daging cincang... then masukkan lada hitam, garam n gula.. masak sampai kering...
utk kulit murtabak.. pakai kulit popiah...
memula pukul 2 biji telur.. masukkan inti.. masukkan bawag cincang n daun bawang...
letak kulit popiah atas kuali n letakkan inti.. kemudian lipat.. n masakkan...
4 comments:
akak cuba2 la sama..
bila dh siap masak tu hntr kt zie ni haa.. nk gak merasa..kui3
ekekeke..
dah siap ler... tak sampai sejam dah siap.. akak antar melalui blog ni jer..ekekekek
good idea lah zd...bel copy resepi tau! thanks babe!
yur welcome bel.. ari tu ternampak ada makcik tu buat.. so carik ler resepi.. zd buat yang simple jer... hehehe
Post a Comment