Tuesday, November 18, 2008

roti..

dalam bz2 memarking n gi dinner, zd still ada masa nak buat roti.. actually mak zd br jer beli mixer baru.. tugas zd minggu ni, mencuba mixer br utk membuat roti... mak zd beli mixer jenama kenwood, tak igt lak model mana.. hehehe.. 1kg tepung buat roti.. zd sempat merasa sikit jer, time cuba2.. selebihnyer adik lelaki zd yang bertuah tu abiskan.. hampeh nyer adik.. tak igt tukang buat... hehehe.. resepi, zd ikut resepi hanieliza... thanx kak kerana berkongsi ilmu..

bun kosong.. dibuat pada hari sabtu..

bun hot dog... dibuat hari sabtu gak... rupa tak menarik sgt..hehehe
bun manis... hari sabtu gak buat...

Cheese bun.. dibuat pada hari ahad..
bun kosong... dibuat pada hari ahad... buat bun hotdog gak.. igt nak ambik gmbr pagi isnin, tgk2 dah abis... huhu

6 comments:

SiFaDi said...

huhuhu..
nk sikit...
ekeke..
best nyer masak2 ni kan..?
ekeke..
jeles la zie..
ekeke..

zdiana said...

mmg best zie.. jom r masak2..hehehe

Seriaira said...

wahhhh!
baru tadi bel buat pretzel n citer how lenguh my tangan menguli doh! now zd dah citer pasal mixer baru n buat roti!!!!!!

zd, bagus tak mixer tu? mmg kita takyah uli dgn tangan ke? berapa ribu? sampai 3K tak?

ZD WAJIB JAWAB SOKLAN BEL! ;-p

zdiana said...

mmg best mixer tu.. tak yah uli pakai tangan pun... dalam 15 minit siap... hehehe... mixer tu around 1800.. multifunction siap ada blender, food processor, meat mincer, juice extractor...

Seriaira said...

wooooo...
best la pulak kan...
boleh kasi model tak...nnt blh bel simpan duit sambar ni sebijik!

zdiana said...

nnt zd check balik model apa kat umah.. zd ada check online ni.. tak salah zd model dia, Kenwood
Model No. : KM264
Prospero Mixer 4.3L, 900W