Saturday, October 10, 2009

abah.. love you so much..

arwah abah telah meninggalkan kami pada 7/10/09 pada pukul 9.40mlm.. yang sedihnyer, zd br jer balik ker melaka pg tu setelah mama kata abah dah stabil.. adik kata abah mmg sedar n senyum n sembang2 n siap makan lagi tu sebelum mama kuar dr ccu ijn pada pukul 8.30mlm.. sedar2 pada 9.30mlm, dr n nurse berlari ker ccu n mama bertanya pada guard katil mana yang dirawat.. rupanyer katil 9.. katil abah.. tetiba jantung abah berhenti.. pukul 9.40mlm abah menghembuskan nafas terakhirnya.. adik call pada 9.35mlm suruh balik.. tgh bersiap, adik call balik kata abah takder.. tak tergambar n terluah perasaan zd time tu.. nasib baik ada nadia n kak su yang menemani zd balik ker kl.. sampai ker ijn pukul 11 mlm.. smpt bertemu arwah abah sebelum dikapankan.. ramai yang berada di ijn waktu itu.. sahabat2 abah samada dr kawasan rumah mahupun pejabat terakhir abah.. kemudian selepas disembahyangkan, abah di bawa pulang ker rumah.. sepanjang malam zd mengambil kesempatan menemani jenazah abah dengan diiringi bacaan surah yasin.. ni yang zd boleh buat sebagai seorg anak.. InsyaAllah, zd berdoa supaya sampai ker akhir hayat zd, zd berusaha utk menjadi anak yang taat kepada abah n mama.. jenazah abah selamat dikebumikan pada pukul 11 pg.. terima kasih buat semua yang telah melawat jenazah abah.. mmg ramai sgt2.. arwah abah mmg baik sgt ngan kwn2 n staf2 dia.. yang dtg melawat dr jiran sekeliling, kwn2 seopis, staf2 abah, kwn satu U, kwn sekolah abah..
arwah abah mmg close sgt2 ngan anak2.. zd lak anak sulung.. mmg manja sangat ngan abah.. kalau dulu, adik2 nak apa2, mesti melalui zd.. huhu.. zd redha pemergian arwah.. kekadang cam tak sanggup tgk abah menanggung kesakitan sejak akhir2 ini.. abah banyak sangat makan pain killer.. kalau zd dapat menggantikan abah, mmg zd ganti utk tanggung kesakitan abah tu.. semoga abah tenang di sana dan abah ditempatkan bersama-sama dgn org2 yang beriman... Amiiinnn...

9 comments:

lemongrass said...

Takziah untuk zd sekeluarga. Semoga zd & family tabah menghadapi dugaan Allah yg amat berat ni. And semoga arwah aman dan tenang di sana dan ditempatkan bersama golongan mukmin yg lain. Al Fatihah untuk arwah abah zd..

zdiana said...

terima kasih kak lg.. amiiinnn...

edyan7 said...

semoga rohnye ditempatkan bersama-sama mereka yg beriman dan dikasihi-Nya..

zdiana said...

thank you so much yann... sori menyusahkan ko br ni..

nik ainn said...

nik, tabahlah menghadapi dugaan ini,semoga arwah abah ditempatkan bersama org2 yg beriman, insyaallah

MaszLaVista said...

slam takziah dari saya buat akak zd sekeluarga

zdiana said...

terima kasih nik n masz..

alhamdulillah... semua urusan banyak yang dipermudahkan..

nur said...

zd, sayu hati aku baca luahan mu itew...moga kau tabah ye...apa2 bgth aku ye...

alfatihah tuk arwah abah zd

beldandy said...

takziah zd...
moga terus kuat