Monday, June 8, 2009

aktiviti ujung minggu

entry zd cam pada setiap ari isnin lak... biasalah.. pada hari2 biasa, takder apa yang dibuat.. gi keje n balik keje jer.. takder masak2 n sebagainyer.. jd cam biasa ada aktiviti ujung minggu jerlah.. ari jumaat ari tu, balik dr keje, gi ambil maklong kat umah kazen zd di air keroh.. n terus ker kl.. sampai pun dalam pukul 9 malam.. gi ambik thesis bdk n beli barang2 kat yummie.. malam tu buat kek utk besday abah.. minggu ni buat kek aiskrim.. sepatutnyer buat kek span.. lupa lak ada beli buku kek alex goh.. cuba next time lah pulak.. kemudia keesokkan harinyer, pepagi dah memulakan operasi melayer kek ngan aiskrim.. letak aiskrim kat tengah jer.. kemudian masukkan dalam freezer selama 8 jam... kebetulan pulak dalam kul 10, zd, mama and adik ker semua house utk survey barang2 utk hantaran n terus ker chow kit utk beli bunga2.. balik around kul 3, terus deco kek ngan whipping cream.. dalam kul4, terus ker langat utk jumpa Mr. b210.. pas makan, gi sg congkak.. berehat di situ... balik dalam kul 7, malam tu pas isyak, abah balik dr surau.. makan kek n bg present kat abah.. besday abah 9/6.. saja sambut awal sbb kebetulan semua ada kat umah.. pada hari ahad lak, pepagi gi pasar n balik tu tgk mama n mak long membuat sarang utk tepung pelita... ari ni buat tepung pelita utk di bawa ker surau malam.. n petang tu buat macaroni bakar... penuh aktiviti utk 2 hari.. kalau cuti lama lagi, tak tauler buat apa..hehehe.. cam biasa.. ada gambar2 yang tak beberapa menarik tapi leh ler..

kek aiskrim yang telah dideco yang tak berapa cantik..huhu

setelah dipotong... mencair sikit setelah lama sikit kat luar...

tepung pelita yang dibawa bekal ker opis...

macaroni bakar... camni jerlah rupa..
muka seharian berjalan...huhu
diorg dok mandi manda n mengambil gambar...

6 comments:

Zilla HB said...

zd, aku dah lama tingin nak wat kek aiskrim ne tau..sedapkan kek ne?

zdiana said...

sedap hb.. cuma kena banyakkan bersabar ler.. hehehehe

Zilla HB said...

aku tak jadila buat hari ne...ekekeke~aku nak wat next week..kalo tak jadi, aku nak ko banje aku tau... ;-)

zdiana said...

erkkk.. aku kena belanja ko kek eskrim ek?? hehehe

Zilla HB said...

nampak gayanya camtula...hahaha

zdiana said...

tak aci... tak aci...